Outlook agenda delen met je collega's

Gewijzigd op Wed, 15 Nov 2023 om 11:20 AM

Handleiding voor Agenda’s delen

Om een collega toegang te geven tot je agenda kun je de agenda delen.
Houdt hiermee rekening dat jij als eigenaar van de agenda deze rechten moet uitdelen.
 Je collega zal daarna jouw agenda toe kunnen voegen aan zijn/haar omgeving.

Het delen van de agenda

• Start Outlook
  • Ga naar je agenda
  • Klik met de rechter muisknop op je agenda en kies ‘sharing permissions’ (rechten voor delen in het Nederlands)

• Kies nu op ‘Add’ of ‘Toevoegen’ en kies in het scherm dat verschijnt de collega die rechten nodig heeft tot je agenda
  • Vervolgens kan je onder ‘Permissions’/’bevoegdheden’ instellen wat diegene kan en mag met jouw agenda (aanwezigheid bekijken, titels en locaties bekijken, alle details bekijken, bewerken).
  • Klik vervolgens op OK.

Dat was het. Nu kan je collega de agenda toevoegen aan zijn/haar Outlook omgeving.

Het toevoegen van een agenda aan je Outlook omgeving

• Start Outlook (op de PC van de collega die toegang nodig heeft tot je agenda)
  • Ga naar zijn/haar agenda
  • Klik bovenaan op ‘Add calendar’ of ‘Kalender toevoegen’

• Kies voor de onderste optie ‘Add shared calendar’ of ‘gedeelde kalender toevoegen’
  • Vul hier de naam van degene in die de agenda deelt (degene die de stappen in het eerste deel heeft uitgevoerd).
  • Klik op OK

Dat was dat. Nu is de agenda toegevoegd aan de Outlook omgeving.